Из Дрине извађено 17 бомби, рониоци ће тражити још три

Р. Т.
Из Дрине извађено 17 бомби, рониоци ће тражити још три

Вишеград - Деминери су јуче из ријеке Дрине, која је замућена посљедњим кишама, извадили 17 од 20 раније примијећених ручних бомби које ће накнадно бити уништене.

Ово је досад највећа количина бомби нађених на једном мјесту и представљала је велику опасност за све који су се нашли у близини. Шеф деминерског тима Републичке управе Цивилне заштите (ЦЗ) из Пала Љубомир Божовић каже да поред свих напора нису успјели да пронађу још три бомбе.

- О овоме ћемо обавијестити надлежне како би послали деминере рониоце који ће наћи и остале бомбе - рекао је он.

Рибари су прије неколико дана примијетили на 300 метара низводно од ћуприје кесу са бомбама и пријавили то Полицијској станици и Цивилној заштити. Мјесто је одмах обиљежено траком упозорења. Нажалост, ово није први пут да несавјесни грађани депонују у ријеке минскоексплозивна средства заостала из прошлог рата.

- Још једном молимо све да уколико посједују, примијете или нађу та средства позову телефоном Полицијску станицу или Цивилну заштиту како бисмо предузели одговарајуће мјере - каже начелник штаба ЦЗ у Вишеграду Љиљана Павловић.

Протеклих година бомбе су проналажене у ужем градском подручју, као и приградским насељима Гарча и Округла. Дио обале ријеке Дрине, гдје је јуче изведена акција, биће и даље означен траком упозорења док не буду пронађене и уклоњене још три преостале бомбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана