Иветић: Помоћ Војвођанског фонда важна за Србе у Посавини

Срна
Иветић: Помоћ Војвођанског фонда важна за Србе у Посавини

ОЏАК - У општину Оџак данас је стигла помоћ вриједна око 25.000 КМ у прехрамбеним намирницама за 70 српских породица, коју је обезбиједио војвођански Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Предсједник српског грађанског удружења "Посавина" Дамир Иветић каже за Срну да је помоћ из Војводине од изузетног значаја за Србе у Посавском кантону.

"Вриједност помоћи је око 25.000 КМ, а ради се о основним животним намирницама за 70 српских породица у Посавском кантону", нагласио је Иветић.

Према његовим ријечима, данашња помоћ од војвођанског Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону отвара сарадњу Срба из Посавине са Србијом.

"Данашња помоћ носи поруку да српски народ у Посавини није заборављен јер Србија препознаје патњу свог народа гдје год да живи", истакао је Иветић.

Он је нагласио да ће се захваљујући помоћи Србије и Српске српски народ враћати на своја вјековна огњишта и ту остајати.

Иветић је изразио захвалност директору војвођанског фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Душку Ћутилу, вршиоцу дужности директора Секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске Љуби Нинковићу као и осталим делегацијама које су данас боравиле у посјети општину Оџак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана