Историјска туристичка година за најјужнији град Српске

Срна
Историјска туристичка година за најјужнији град Српске

ТРЕБИЊЕ - Смјештајни капацитети у Требињу у потпуности су попуњени за новогодишњу ноћ и очекује се да ће то потврдити да је ово била историјска туристичка година за најјужнији град Српске, изјавио је данас помоћник директора градске Туристичке организације Жарко Вицо.

- Пред нама је изузетно добар викенд, а смјештајни капацитети су у потпуности попуњени - рекао је Вицо и нагласио да Требиње годинама уназад спада у ред туристичких дестинација које су постале препознатљиве током новогодишњих празника.

Он је подсјетио да су градска Туристичка организација и град припремили богат новогодишњи програм, чији су централни дио вечерашњи концерт Бориса Режака у 21.30 часова на Тргу слободе, те у новогодишњој ноћи наступ регионалне звијезде Пеђе Јовановића.

Вицо је истакао да се очекује добра посјета туриста из региона и током прве двије седмице Нове године, а биће и кружних туристичких тура из земаља западне Европе који ће провести празнике у овом граду. Он је очекује да ће ова година да потврди да је Требиње постаје све препознатљивији туристички центар, који се обилази током цијеле године, а не само у љетњој сезони.

- Добри су резултати и у постсезони. Очекујемо мало раније и почетак наредне сезоне. Најаве су добре, као и темпо резервација и надамо се да ћемо и даље да пратимо континирани раст туристичког промета и туриста који нас посјећују - напоменуо је Вицо.

Он је појаснио да доброј посјећености овом херецеговачком граду доприносе повољан географски положај, али и сусједне туристичке дестинације које имају атрактивну понуду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана