Источно Сарајево: У петак акција порибљавања касиндолске ријеке поточном пастрмком

ГС
Источно Сарајево: У петак акција порибљавања касиндолске ријеке поточном пастрмком

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Активисти Групе грађана у оквиру иницијативе "Стоп изградњи МХЕ на Касиндолској ријеци", у сарадњи са Спортским риболовним друштвом "Жељезница" из Источног Сарајева, организују у петак, 24. јула, акцију порибљавања Касиндолске ријеке аутохтоном врстом поточне пастрмке.

Активисти групе најављују да је окупљања учесника акције предвиђено испред ресторана "Кула" у Источној Илиџи од 9.30 часова, а порибљавање ће се вршити са 7.000 поточних пастрмки у горњем и доњем току Касиндолске ријеке.

У саопштењу се додаје да су акцију подржали грађани који спроводе активности у вези са заустављањем изградње малих хидроелектрана и уништавања ихтио флоре и фауне ријеке Касиндолке, која је знатно нарушена изградњом Мале хидроелектране /МХЕ/ "Подивич".

Подршку акцији порибљавања исказали су и чланови удружења "Ресурсни Архус центар у БиХ" и "Еко-акција", те "Коалиција за заштиту ријека БиХ", као и активисти бројних еко-удружења, планинарских и риболовних друштава, ловачких удружења у БиХ и љубитељи природе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана