Источно Сарајево: Сутра почиње трећи уписни рок у средње школе

Срна
Источно Сарајево: Сутра почиње трећи уписни рок у средње школе

Источно Сарајево - У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево, иако је остало мало слободних мјеста за упис ученика у први разред школске 2016/2017. године, сутра почиње трећи уписни рок, рекла је Срни стручни сарадник за образовање у овом граду Винка Берјан.

Берјанова је нагласила да је у Средњошколском центру Источна Илиџа остало девет слободних мјеста у Гимназији и два мјеста у Музичкој школи, док је Медицинска школа попуњена у првом, а Економска у другом уписном року.


Она је истакла да у Средњошколском центру Пале има 12 слободних мјеста у Гимназији и 17 у машинској струци, а остали смјерови су попуњени.

"На Палама се појавио проблем јер је на смјер грађевински техничар уписано само осам ученика тако да ће они, највјероватније, бити распоређени на нека друга занимања", рекла је Берјанова.

Она каже да је након два уписна рока у Средњој школи "28. јуни" Источно Ново Сарајево остало по 10 слободних мјеста за занимања аутоелектричар и електричар.

Према њеним ријечима, у Средњошколском центру "Василије Острошки" Соколац имају два слободна мјеста за занимања шумарског техничара и једно мјесто у Гимназији.

"Све остало је попуњено, а највјероватније, неће бити ни заинтересоване дјеце јер је број ученика који су се уписали у прва два рока идентичан броју свршених основаца", нагласила је Берјанова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана