Источно Сарајево: Промовисана 22 дипломирана инжењера и четири магистра електротехнике

ГС
Источно Сарајево: Промовисана 22 дипломирана инжењера и четири магистра електротехнике

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас су промовисана 22 дипломирана инжењера и четири магистра електротехнике.

Декан Електротехничког факултета Божидар Поповић истакао је да је ово 18. промоција дипломираних инжењера електротехнике од обнављања рада Факултета деведесетих година.

Поповић је нагласио да му је задовољство што је данас промовисано 11 колегиница инжењера електротехнике и што се може рећи да на Електротехничком факултету не студирају само мушкарци, већ је око 50 одсто жена.

Он је истакао да је на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву почео упис бруцоша и до јутрос су се пријавила 62, а до краја дана очекује да испуне квоту и приме пријаве око 90 будућих студената.

Поповић је поручио свим средњошколцима да одаберу један од универзитета у Републици Српској, а онда и факултет Универзитета у Источном Сарајеву.

Он је подсјетио и на акцију студентских организација Електротехничког факултета које су снимиле промотивни филм за Електротехнички факултет и покренуле несвакидашњу иницијативу да се све колеге које су дипломирале укључе у кампању и уплате трошкове за упис бруцоша на овај факултет.

Поповић је истакао да се кампањи “Желим поново да упишем Електротехнички факултет, а неко ће други студирати умјесто мене” до сада одазвало око 42 лица и на тај начин су обезбијеђени уписни трошкови за 42 бруцоша који буду најбоље пласирани на ранг-листи.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић честитао је свим свршеним дипломцима, истичући да су завршили изузетно тежак факултет и уложили много труда и рада.

“Они ће бити ти који ће креирати нову будућност на овим просторима”, истакао је Кулић и нагласио да је Електротехнички факултет јако важан јер има својих специфичности и у много сегмената доприноси видљивости Универзитета у Источном Сарајеву, прије свега кроз научни скуп “Инфотех”.

Кулић је истакао да су данас промовисани инжењери већ на важним позицијама у привредном и друштвенополитичком животу Републике Српске и шире.

Инжењер електротехнике Зорана Мандић истакла је да је добила и плакету као студент са највишим просјеком од 9,85, истакавши да је остала да ради на факултету гдје се школовала.

Она је позвала све средњошколце који су креативни и знатижељни да упишу Електротехнички факултет јер је то сигурна будућност

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана