Источно Сарајево: Организован мини сајам размјене књига

Срна
Foto: Срна

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Матична библиотека Источно Сарајево организовала је дводневни мини сајам размјене књига, с циљем њихове размјене пред нову школску годину.

Библиотекар Слађана Братић изјавила је новинарима да се надају да ће највећу корист од сајма имати основци и средњошколци.

"Одлучили смо се да направимо мини сајам размјене књига како би дјеца која иду у школу покушала да размијене старе уџбенике за оне који ће им требати у наредној школској години. За сада је највећи одзив основаца, односно њихових родитеља", истакла је Братићева, додајући да имају четири штанда.

Она се дана, имајући у виду да сајам траје данас и сутра, да ће се позиву да одазову и средњошколци, па и студенти, ако не са стручном литературом, онда са књигама белетристике.

Братићева је појаснила да је Матична библиотека покренула сајам са својим вишком књига, а то су углавном књиге које поклањају грађани.

"Ми јесмо кренули са жпочетним улогомж, а исто тако бићемо посредници свима онима који не буду могли да размијене књиге један на један, ми ћемо да дајемо своје књиге, а они ће нама у залог да остављају оно што је њима вишак", појаснила је Братићева.

Она је изразила наду да ће одзив бити велики, те да ће посјетици успјети да пронађу оно што их посебно занима.

Сајам се одржава на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву, данас и сутра од 13.00 до 19.00 часова.

Матична библиотека је обезбиједила простор и штандове на којима су изложене књиге учесника на сајму.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана