Источно Сарајево: Дониран апарат за дијагностиковање артеријских болести

Srna
Источно Сарајево: Дониран апарат за дијагностиковање артеријских болести

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић донирао је данас Болници "Србија" у Источном Сарајеву медицински апарат вриједности 58.500 КМ, за дијагностикованје периферних артеријских болести.

Вршилац дужности директора Болнице "Србија" Небојша Шешлија захвалио је Нешићу за ову вриједну донацију, којом је у овој здравственој установи заокружена дијагностика у овој области.

"Добра дијагностика доприноси и квалитетном рјешаванју свих проблема у здравству. Ова донација није помоћ само овој здравственој установи, него свим становницима ове регије", рекао је Шешлија.

Он је истакао да у наредном периоду очекује да, у сараднји са Владом Српске и предузећем "Путеви Републике Српске", а на Нешићеву иницијативу, почне рјешаванје проблема недостатка паркинга и да у току ове године буде асфалтирано 200 нових паркинг мјеста.

Нешић је рекао да је на захтјев Шешлије, а у договору са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, договорена донација апарата, у вриједности 58.500 КМ, за дијагностику артеријских болести.

Он је истакао да ће "Путеви Републике Српске", који су у 100 одстотном власништву Владе Српске, уз сагласност премијера Вишковића, до краја маја урадити паркинг простор за Болницу "Србија".

"На овај начин показујемо да, како Влада Републике Српске, тако и предузећа која су у њеном власништву, друштвено дјелују и гледају како да помогну свим институцијама које раде у интересу грађана Српске", нагласио је Нешић.

Он је апеловао да сви руководиоци јавних установа, који могу, на овај начин помогну здравство. Начелник Интерног одјељења у Болници "Србија" Бојан Пејовић рекао је да је овај апарат веома значајан и да су сада друга медицинска установа, уз Универзитетски клинички центар Републике Српске (УКЦ) у Бањалуци, која има овај апарат за најбољу могућу дијагностику периферне артеријске болести.

"Са овим апаратом заокружујемо дијагностику, а третман траје минут и много је комфорнији", навео је Пејовић и додао да ће сада овај вид дијагностике бити доступан и становништву сусједних регија. Он је подсјетио да у Болницу "Србија" долази и васкуларни хирург професор Миланко Максић из УКЦ-а Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана