Источно Сарајево: Донација из Аустралије за ученика генерације и вуковце

Srna
Источно Сарајево: Донација из Аустралије за ученика генерације и вуковце

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Ученику генерације и вуковцима Основне школе /ОШ/ "Свети Сава" из Источног Новог Сарајева данас су, поводом успјешног завршетка школске године, уручена новчана средства, која је донирао Слободан Шушњар који живи у Мелбурну у Аустралији.

Директор ОШ "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву Данијела Мрда изјавила је новинарима да им се Шушњар, којем је лично и у име колектива и ђака захвалила за овај несебичан гест, јавио посредством родитеља ученика ове школе.

"Шушњар, који је предсједник удружења `Хиландар`, добротворног друштва, одлучио је у сарадњи са нашим сународницима који тамо живе да награде ученика генерације са 500 КМ и наше вуковце са по 200 КМ", рекла је Мрда.

Мрда је додала да је Шушњар обећао наставак сарадње са школом, у виду опремања неколико кабинета, као што је информатика, ликовно, музичко и физичко, што ће школи бити од велике користи.

"Осим наше школе, сличне донације су добиле и школе у Невесињу, Тополи и Јањи. Дакле, четири школе у Републици Српској су ових дана имале прилику да награде вуковце и ученике генерације захваљујући Слободану Шушњару, који је упутио посебне поздраве уз ријечи да, иако живи у далекој Аустралији, његово срце је у Републици Српској", навела је Мрда.

Мрда је истакла да са великим задовољством испраћају дивну генерацију ученика, њих 88, од којих је 35 одличних ученика, а међу њима је седам вуковаца.

"Андријана Кешељ се издвојила као ученик генерације јер је нашу школу представљала на више републичких такмичења из различитих наставних предмета. Ово је била сјајна генерација ученика, која је школску годину, због пандемије вируса корона, завршила на нешто другачији начин, али их са радошћу испраћамо, уз наду да ће знање и вјештине које су стекли у овој школи и даље користити кроз живот, те даље унапређивати", изјавила је Мрда.

Ученик генерације ОШ "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву Андријана Кешељ изјавила је новинарима да јој уручена донација много значи, те додала да је у посљедње четири године остварила значајне резултате из многих наставних предмета, а планира да упише рачунарско-информатичку гимназију.

Вуковац ОШ "Свети Сава" Виолета Нишић планира да упише средњу фармацеутску, а затим Медицински факултет јер жели да помаже људима, а овом донацијом ће, како каже, да почасти себе и њој драге људе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана