Источно Ново Сарајево: Завршено асфалтирање највећег паркинга у Српској

Срна
Источно Ново Сарајево: Завршено асфалтирање највећег паркинга у Српској

Источно Ново Сарајево - Испред спортске дворане у изградњи у Источном Новом Сарајеву вечерас је завршено асфалтирање највећег паркинга у Републици Српској, у шта је уложено 605.000 КМ.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је Срни да је успјешна реализација изградње паркинга површине 6.600 метара квадратних, капацитета 350 паркинг мјеста, још једна потврда да је ова локална заједница највеће градилиште у Српској, како приватних, тако и јавних инвестиција.

"Овај паркинг је нешто што је потребно и што ће бити дио велике цјелине коју ће чинити нова спортска дворана капацитета 2.100 мјеста, будући трг жСрбијаж на површини од 11.000 метара квадратних и градско позориште. Ако се томе дода и парк жГаврило Принципж који се наслања на ове објекте, онда можемо говорити о јединственој цјелини у Републици Српској", нагласио је Ћосић.

Према његовим ријечима, ако се у обзир узму инфраструктурни и планови чија је реализација предвиђена до краја наредне године, као што су изградња Дечанске улице, језера и још једног парка на површини од 12.500 квадратних метара, онда Источно Ново Сарајево дефинитивно постаје једно од најљепших мјеста за живот и понос цијеле Републике Српске.

Ћосић је подсјетио да је подручје које обухвата општина Источно Ново Сарајево у блиској прошлости била једна велика ливада, на којој се данас налази модеран град у експанзији.

"Ово није урађено захваљујући начелнику општине и залагањем Општинске управе, овај град је настао захваљујући нашим љидима који су одлучили да живе овдје и имају вјеру да Република Српска овдје може да успије", поручио је Ћосић.

Директор грађевинског предузећа "Аквамонтмерц" Никола Лаловић рекао је да је паркинг урађен по свим техничким нормама и нормативима.

"Асфалтирању је претходио ископ и одвоз земље, прављење насипа, постављање ивичњака, расвјете. Дебљина асфалта је шест центиметара, што је дебљина која одговара условима за паркирање аутомобила и великих аутобуса. Вечерас смо одрадили и обиљежавање паркинг мјеста, тако да смо завршили све што је прецизирано уговором", закључио је Лаловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана