Источно Ново Сарајево: За породице са четворо и више дјеце попуст у “Пауер” маркетима

ГС
Источно Ново Сарајево: За породице са четворо и више дјеце попуст у “Пауер” маркетима

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - У општини Источно Ново Сарајево данас је потписан Споразум о сарадњи ове локалне заједнице, рогатичке фирме “Пауер” и Удружења породица са четворо и више дјеце “Наша будућност” Источно Ново Сарајево.

Овим споразумом свака породица која има четворо и више дјеце на подручју општине Источно Ново Сарајево, а која је члан удружења има 10 одсто попуста на све куповине у маркету “Пауер”.

Споразум су потписали начелник општине Љубиша Ћосић, власник и директор “Пауера” Радован Ђерић и предсједник Удружења “Наша будућност” Вања Јованчић.

Ћосић је рекао новинарима да је ово још један од индиректних видова подршке пронаталитетној политици на овом подручју.

“Општина Источно Ново Сарајево подржава наталитет накнадама за рођено дијете, вантјелесну оплодњу, те мјесечним накнадама за мајке са четворо и више дјеце, а ово је прва мјера коју остварујемо у сарадњи са приватним сектором”, изјавио је Ћосић.

Он је навео да, осим овог геста, компанија “Пауер” сваког мјесеца са Општинском управом подржава и социјално угрожена лица, те изразио наду да ће и друге компаније слиједити овај примјер и показати одговорност према друштвеној заједници.

Удружење “Наша будућност” има више од 30 чланова са више од 100 дјеце, којима ће овај вид помоћи знатно побољшати материјално стање.

“Највише родитеља је запослено у приватном сектору и свака помоћ члановима нашег удружења је добродошла”, изјавила је Јованчићева.

Власник и директор компаније “Пауер” Радован Ђерић истакао је да је рад у овој локалној заједници, у којој су били готово непознати, започео у отежаним условима због вируса корона.

Он каже да му је велику помоћ у вези са пребацивањем пословања на подручје општине Источно Ново Сарајево пружила Општинска управа, па и становништво, који су радо дочекали почетак рада неколико “Пауерових” продавница.

“Рука коју нам је пружио начелник створила нам је додатну обавезу. Прихватио сам да стипендирам једно дијете које ће изабрати чланови Удружења, а износ ће бити на општинском нивоу”, рекао је Ђерић.

Он је изразио наду да ће пословање његове компаније бити још успјешније, чиме би хуману мисију проширио на још неке категорије становника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана