Источно Ново Сарајево: Отварање Трга Републике Србије 15. октобра, Влада наставља улагања

Срна
Источно Ново Сарајево: Отварање Трга Републике Србије 15. октобра, Влада наставља улагања

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић најавио је да ће 15. октобра у овој општини званично бити отворен Трг Републике Србије, о чему је на данашњем састанку упознао предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

Ћосић је подсјетио да су средства за изградњу трга, која се приводи крају, 2017. године обезбиједиле владе Републике Српске и Србије.

- Упознали смо предсједника Владе у којој је фази завршетак радова на изградњи спортске дворане, за чију је изградњу Влада Републике Српске интервенисала са два милиона КМ - рекао је Ћосић новинарима.

Он је додао да је, упркос тешкој ситуацији која је погодила јавне финансије локалних заједница, али и републички ниво, Вишковишћ изразио разумијевање за исказану потребу да Влада помогне завршетак позоришта у Источном Новом Сарајеву.

- Од Владе ћемо добити још 500.000 КМ, које ће бити искориштене за три лота за опремање позоришта – један за грађевинске радове, опремање позоришта намјештајем, те уградњу аудио и визуелне технике", прецизирао је Ћосић и изразио очекивање да ће у фебруару или марту позориште бити и завршено.

Начелник општине Источно Ново Сарајево изразио је огромну захвалност Вишковићу за помоћ Владе за изградњу ова три пројекта, истичући да има много других за које се припрема изградња.

- Убијеђен сам да ће након ове године која је по много чему специфична и тешка општина Источно Ново Сарајево заједно са Владом Српске радити на много нових пројеката - додао је Ћосић.

Према његовим ријечима, на састанку са Вишковићем у општинској управи разговарано је и о актуелној епидемиолошкој ситуацији у вези са вирусом корона и усклађивању мјера општинских штабова, Републичког штаба за ванредне ситуације и осталих институција с обзиром да се с доласком лошијег времена очекује повећан број обољелих, а тиме и већи притисак на здравствени систем.

Ћосић је најавио да ће неки од приједлога о томе бити делегирани путем Савеза општина и градова Републике Српске, на чијем је челу.

Он је додао да је данашња посјета предсједника Владе Републике Српске, након јучерашње посјете предсједника Српске Жељке Цвијановић доказ да је Источно Ново Сарајево заједница која успјешно сарађује са републичким институцијама.

Радован Вишковић изјавио је да се ова локална заједница, као и цијело Источно Сарајево, из године у годину развијају, те поручио да ће Влада Српске наставити да помаже и овој и свим другим локалним заједницама широм Републике.

Он је рекао да је на састанку разговарано о пројектима у Источном Новом Сарајеву који су при завршетку, а за које је Влада Српске обезбиједила средства, као и о пројектима које ова локална заједница, односно град Источно Сарајево планирају реализовати у наредном периоду.

- Драго ми је да у Републици Српској имамо локалне заједнице које имају потребе за школама и за обдаништима, што показује развој и да има довољно младих људи и довољано дјеце - рекао је Вишковић новинарима након састанка и обиласка објекта новог позоришта у изградњи.

Он је поручио да ће Влада Српске наставити и у наредном периоду да помаже свим локалним заједницама широм Републике Српске.

- Не правимо изузетак и нисмо Влада која ће форсирати неку локалну заједницу на штету неке друге. Напросто желимо равномјеран развој Републике од Требиња до Новог Града - нагласио је Вишковић и додао да ће се Влада тако понашати и у наредном периоду.

Он је истакао да када се граде школе, обданишта, путеви, водоводи, улаже у здравствени сектор, то онда није политичка ни национална прича него општекорисна друштвена прича за све грађане, што се може видјети и на простору Источног Сарајева, гдје досељава велики број становника, па чак и из Сарајева у Федерацији БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана