Источно Ново Сарајево: Од 18. маја обнавља рад вртић "Патријарх Павле"

Срна
Источно Ново Сарајево: Од 18. маја обнавља рад вртић "Патријарх Павле"

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО - Директор вртића "Патријарх Павле" у Источном Новом Сарајеву Никола Ашанин изјавио Срни да се тренутно врше припреме, да би ова установа могла да почне са радом у понедјељак, 18. маја.

 

"Контактирали смо родитеље дјеце уписане у вртић, њих 160, и за полазак у мају пријављено је 47 дјеце. Радно вријеме ћемо накнадно утврдити, све зависи од потреба родитеља, али покушаћемо да га максимално скратимо у складу са могућностима", рекао је Ашанин.

Он је напоменуо да је установа добила одобрење оснивача за почетак рада и да се врши дезинфекција, те обезбјеђују средстава потребна за несметано обаваљање дјелатности, а све према упутствима за рад предшколских установа које је издао Институт за јавно здавство Републике Српске.

"Радници ће прије почетка рада установе извршити редовне санитарне прегледе у Институту за јавно здравство Републике Српске, а тренутно се и са Институтом разговара о тесирању на ковид-19", навео је Ашанин.

Због појаве вируса короне, редован рад вртића је прекинут, али су васпитачи дружење са малишаним наставили путем "Фејсбук" странице, гдје су припремали различите васпитно-образовне активности и игрице, да би што лакше пребродили ову ситуацију, а дјеца су редовно изврашавала обавезе, те урађене задатке слала васпитачима путем друштвених мрежа.

На подручју Источног Сарајева, поједини приватни вртићи са радом су почели данас, уз придржавање прописаних мјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана