Источна Илиџа: Неоправдано оснивање предузећа Комил

М. Л.
Источна Илиџа: Неоправдано оснивање предузећа Комил

Источно Сарајево - Општински одбор СНСД-а Источна Илиџа енергично се противи одлуци Скупштине општине о формирању јавног комуналног предузећа "Комил", уз образложење да је та одлука донесена под сумњивим околностима.

Одборник СНСД-а Источна Илиџа Неда Мочевић нагласила је да се Општински одбор ове странке не противи формирању нових фирми и отварању нових радних мјеста, али је против експресног оснивања фирми за које је унапријед јасно да не могу позитивно пословати.

- Новоформирани "Комил" нема ни сједиште, механизацију, ни депонију, а најаве да ће се смеће са ове општине возити чак на Пале, дјелују ми посве нерационално - рекла је Мочевићева и додала да о овом питању треба да се изјасне грађани Источне Илиџе.

Новоформирана фирма би требало да запосли 12 радника, а за њен старт потребно је да општина подигне кредит од око милион марака.

- Због свих ових околности у Комуналном предузећу "Рад", које је до сада дјеловало на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, без посла би могло остати 30 радника - рекла је одборник СНСД-а Милица Ристовић-Крстић.

Вршилац дужности директора "Рада" Страхиња Трифковић рекао је да ће ово предузеће због новонастале ситуације изгубити око 600.000 КМ на годишњем нивоу, а под знаком питања је и како ће бити обезбијеђено више од 200.000 КМ на име отпремнина за раднике који ће остати без посла.                                                                                  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана