Источна Илиџа: Наставак активности на оснивању дневног Центра за здраво старење

ГС
Источна Илиџа: Наставак активности на оснивању дневног Центра за здраво старење

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић је са представницима општинског Центра за социјални рад и Удружења "Перспектива плус" договорио да се у наредном периоду заједничким напорима омогући да Дневни центар за здраво и активно старење отвори врата корисницима којима је намијењен, односно грађанима треће животне доби.

На састанку је било ријечи о организацији и функционисању Дневног центра за здраво и активно старење, а ускоро би требало да почне адаптација простора који је обезбиједила општина.

С обзиром на то да су потребна минимална улагања, очекивања су да би Центар у наредним мјесецима могао почети са радом, објављено је на званичној страници општине Источна Илиџа.

Божовић је у фебруару потписао споразум о оснивању Дневног центра за здраво старење са представницима општинског Центра за социјални рад, локалног Удружења пензионера и Удружења "Перспектива плус".

Центар је замишљен као простор у којем ће суграђани треће животне доби наставити активан живот кроз свакодневна дружења, хобије и бројне активности, које ће водити стручна лица.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана