Источна Илиџа: Матурантима по 100 КМ за хаљине и одијела, школи машина за чишћење

Срна
Foto: Општина Источна Илиџа

ИСТОЧНА ИЛИЏА- Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уручио је директору Основне школе "Петар Петровић Његош" Драгану Јововићу машину за чишћење школског простора у вриједности од 4.700 КМ.

Машина ће помоћи да се хигијена више од 3.000 метара квадратних школског простора, о којој се и до сада много водило рачуна, подигне на још виши ниво.

"Школа не може сама себи да приушти све што нам је потребно, а локална заједница нам кроз изузетно добру сарадњу увелико помаже. Ово што начелник и ја радимо остаје иза нас, а школа остаје за будуће генерације", изјавио је Јововић новинарима.

Он је навео да школа тренутно има 747 ученика и да је уписано око 70 првачића, што је оптималан број за ову образовну установу.

Божовић је рекао да је ова донација обезбијеђена након састанка да директорима школа из Источне Илиџе и њихових исказаних потреба.

Он је истакао да је циљ да све школе на подручју Источне Илиџе буду савремено опремљене, да ученици и наставници имају адекватне услове за похађање наставе, те да запосленим радницима, у складу са могућностима, олакшају обављање њихових послова.

"Општина ће се укључити и у набавку материјално-техничких средстава за Средњошколски центар Источна Илиџа и Средњу школу 28. јуни, којим ћемо данас упутити допис да нам доставе списак матураната којима ће општина обезбиједити по 100 КМ за набавку матурских хаљина и одијела", нагласио је Божовић.

Он је додао да ће Источна Илиџа бити прва општина у Републици Српској која ће, послије ситуације са вирусом корона, на овај начин помоћи ученицима и њиховим родитељима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана