Источна Илиџа: Џудисти Мила Петровић и Вук Елез најуспјешнији спортисти у 2019. години

Srna
Источна Илиџа: Џудисти Мила Петровић и Вук Елез најуспјешнији спортисти у 2019. години

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Џудисти Мила Петровић и Вук Елез из Џудо клуба "Фамос" у Источном Сарајеву најуспјешнији су спортисти општине Источна Илиџа за 2019. годину.

 

На данашњој свечаности у просторијама општине, за најуспјешнији спортски колектив проглашен је Џудо клуб "Фамос", а за најуспјешнијег тренера изабран Зоран Шеховац из Омладинског кошаркашког клуба "Игман-Источна Илиџа".

Најуспјешнији спортиста са инвалидитетом је шахиста Момир Ашоња из Градске организације слијепих и слабовидих Источно Сарајево, а награда за најуспјешнијег спортског радника припала је Зорану Ербезу.

Признање је добио и спортски новинар Недељко Лубура.

Петровићева, која се џудом бави већ седам година, истакла је да јој општинско признање много значи и да ће јој бити подстрек у даљем раду и остваривању још бољих спортских резултата.

"Прошле године била сам кадетска, јуниорска и сениорска првакиња Републике Српске, кадетска првакиња Балкана, а освојила сам бројне медаље и признања на међународним такмичењима", навела је Петровићева.

Шеховац је рекао да као тренер Омладинског кошаркашког клуба "Игман-Источна Илиџа" други пут улази у Премијер лигу БиХ, нагласивши да су протеклу сезону завршили на средини табеле, те да се нада да ће у предстојећој остварити још боље резултате.

Тренер Џудо клуба "Фамос" Жељко Шиљеговић нагласио је да је овај клуб већ низ година најуспјешнији спортски колектив на подручју ове општине и града Источно Сарајево.

Он је захвалио општини Источна Илиџа за дугогодишњу подршку овом клубу, како кроз улагање у унфраструктуру, тако и финансијски.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић честитао је најуспјешнијим спортистима на постигнутим резултатима, те поручио да ће општинска управа наставити да улаже у развој спорта.

"Општина Источна Илиџа издвојила је прошле године за спорт 120.000 КМ, а ове године износ је нешто већи. Ми смо се одлучили да одређене спортске догађаје ове године организујемо и на подручју наше општине, што ће зависити од епидемиолошке ситуације у Републици Српској", рекао је Божовић новинарима.

На данашњој церемонији проглашења најуспјешнијих спортиста уручена су признања најперспективнијим спортистима и захвалнице спонзорима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана