Испраћена још једна генерација средњошколаца у Рогатици: Најуспјешнији на челу матурске колоне ФОТО

С. М.
Испраћена још једна генерација средњошколаца у Рогатици: Најуспјешнији на челу матурске колоне ФОТО

РОГАТИЦА - Дефиле матураната и ове године јесте један од најљепших догађаја у Рогатици, а ученици завршних разреда Средњошколског центра “27. јануар” засијали су у суботу увече у најљепшем издању.

Колону младости и љепоте предводила је ученица генерације Сара Нинковић и један од најуспјешнијих спортиста и одличан ученик Дејан Дувњак, обоје из Гимназије.

Поздрављани аплаузом великог броја Рогатичана матуранти су прошетали улицом Српске слоге, од Дома културе до мотела “Парк” у којем се, након уобичајеног фотографисања, славило до касно у ноћ.

Директорка Средњошколског центра Жаклина Лелек истакла је да су испратили једну од најбољих генерација ове образовно-васпитне установе.

- Од школских клупа опростила су се 22 матуранта Гимназије, 19 Економске школе и 16 агротуристичких техничара - казала је она, додајући да се дио њих још није одлучио шта након средњошколског образовања.

Прослава је, умјесто великих говора, почела читањем пјесме “Генерација 2003” гимназијалца Стефана Божића, једног од најбољих ученика и литерарних стваралаца којим се поноси Средњошколски центар. А онда је услиједило дружење за памћење. Било је пјесме, плеса и игре, али и по која чаша љутог пића без скривања од професора.

Међу онима који су прослављали завршетак средње школе био је и Иван Јешић, који за четири године средњошколског образовања ниједног часа није изостао са наставе, по чему ће обиљежити цијелу генерацију.

Слављу матураната које је материјално подржао начелник општине Милорад Јагодић, уз разредне старјешине и друге професоре и менаџмент Центра, присуствовала је и замјеница начелника општине Јелена Караџић.                                                                                     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана