Испраћен великан новинарства

М. Ми.
Испраћен великан новинарства

Бањалука - Истакнути бањалучки новинар Миленко Марић сахрањен је јуче на Новом гробљу у Бањалуци, а у присуству чланова породице, великог броја пријатеља и радних колега одржана је комеморација поводом његове смрти.

Враћајући сјећање на најљепше успомене, окупљени на комеморативном скупу у Међународном прес центру у Бањалуци одали су почаст Марићу.

- Опраштамо се од доајена бањалучког новинарства, који је радио у највећим и најмоћнијим медијима у то вријеме и у којима није могао радити било ко, већ само они који су могли задовољити тадашње високе професионалне критеријуме. Као и сваки дописник, морао је радити све што је живот носио и доносио. Репортажа је била његов омиљени жанр, а неке је објављивао и у бањалучком "Гласу" - рекао је његов пријатељ и познати новинар Бране Божић, наводећи да је Марић међу колегама имао професионални углед и да је увијек имао разумијевање за све.

Марић је преминуо у понедјељак у 74. години. Новинарску каријеру почео је у РТВ Сарајево, а након тога био је дописник београдске "Борбе", гдје је и пензионисан. Писао је и за "Глас Српске", "Вечерње новине", "Ослобођење" и друге листове.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана