Испраћај и укоп убијених Бошњака у Приједору

С. Та. - В. К.
Испраћај и укоп убијених Бошњака у Приједору

Приједор - Посмртни остаци 30 бошњачких жртава сахрањени су јуче у Приједору, а испраћени су са стадиона у Хамбаринама.

- Политичке и интелектуалне елите и даље поричу геноцид, али га неће моћи заташкати. Очекујемо од њих да погнуте главе стану на нашу страну и поручујемо им да нећемо прихватити лаж и лажно кајање. Геноцид у Приједору је права слика свијета у којем живимо. То је свијет без лажних маски, стида, срама и кајања. Томашица је данас свједок тог ружног лица, издајничког и кукавичког духа међународних судова и Савјета безбједности УН чији се актери боје донијети јасну и недвосмислену пресуду за геноцид - рекао је реис Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић.

Након вјерског обреда и испраћаја, којем је присуствовало више стотина Приједорчана, организоване су појединачне сахране на локалним гробљима.

Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић истакао је да је настављена пракса злоупотребе термина геноцид.

- Бошњачки политичари и други честом злоупотребом ријечи геноцид покушавају да ставе терет и бреме на српски народ и на РС. Они једноставно на сваком мјесту говоре да је почињен геноцид иако то није тачно. Таквом реториком Бошњаци покушавају да изврше притисак на међународну заједницу. Типичан примјер је била резолуција о Сребреници коју су покушали да прогурају и на тај начин ставе одговорност на цијели српски народ - рекао је Којић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана