Испоручен рекордан број цистерни са водом

Срна
Испоручен рекордан број цистерни са водом

Требиње - Становништво сеоских подручја и високих градских зона у Требињу због незапамћене суше свакодневно купује цистерне воде, а за само два мјесеца Ватрогасна јединица је испоручила 297 цистерни, што је рекордан број у протеклих неколико година.

Командир Ватрогасне јединице Требиње Трипо Ћук рекао је јуче да имају пет цистерни којима достављају воду капацитета од пет до 11 метара кубних, а достава прве цистерне је бесплатна. Због великог броја захтјева требињски ватрогасци воду испоручују и ноћу.

- За другу и трећу цистерну плаћа се 25 одсто од цијене, наредне двије 50 одсто, а затим пуна цијена. За сада смо испоручивали, углавном двије-три цистерне по једном домаћинству - рекао је Ћук.

Додаје да је цијена цистерне на територији града од 45 до 70 КМ, зависно од кубика, док се за удаљенија мјеста наплаћује и двије марке по километру.

Цистерна од седам метара кубних просјечном сеоском домаћинству траје десетак дана, а највише муке са несташицом воде имају у насељима Хрупјела, Подгљивље, Требињска брда, Попово поље, Зубачки плато, затим у Љубомиру, Јасену и Моску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана