Исплаћене три заостале плате сребреничком Дому здравља

Срна
Исплаћене три заостале плате сребреничком Дому здравља

Сребреница - Запосленима у сребреничком Дому здравља данас су исплаћене три од пет заосталих плата, потврђено је у овој установи.

Вршилац дужности директора Александар Јовановић каже да је исплата три плате извршена захваљујући разумијевању нове општинске власти и усвајању ребаланса општинског буџета на основу чега је одмах Дому здравља исплаћено одобрених 255.000 КМ помоћи.


Јовановић је рекао Срни да су укупна дуговања по свим основама достигла 1,5 милиона марака и да се највећи дио односи на неизмирене доприносе за период од почетка 2013. до краја 2015. године.

"Ти дугови су претходних година репрограмирани, али нису измирени и очекујем да ћемо уз помоћ Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и подршку општине то питање почети рјешавати", појашњава Јовановић.

Он је најавио да ће сутра извођач бити уведен у радове на реконструкцији објекта Дома здравља на основу уговора који је прије неколико дана потписан између ресорног министраства, општине Сребреница и ове установе.

Ријеч је о пројекту укупне вриједности 478.000 КМ, од којих ће 70 одсто обезбиједити министарство, а 30 одсто или 142.000 КМ општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана