Ињекција од 2,5 милиона КМ за развој привреде инфраструктуре у Агроиндустријској зони у Новој Тополи

М. В.
Ињекција од 2,5 милиона КМ за развој привреде инфраструктуре у Агроиндустријској зони у Новој Тополи

Градишка - Градња комуналне инфраструктуре у Агроиндустријској зони у Новој Тополи код Градишке, у коју ће бити уложено 2,5 милиона марака, послије неколико година застоја биће настављена.

Планом капиталних инвестиција општине Градишка за 2017. годину, који је у износу од 10,67 милиона марака усвојен на посљедњој сједници, предвиђено је, између осталог, и улагање у Агроиндустријску зону. Како би били створени услови за развој зоне и привредних субјеката, из буџета је већ обезбијеђено 200.000 КМ за наставак градње приступних саобраћајница и канализационог система.

Начелник Градишке Зоран Аџић навео је да је циљ овог улагања привлачење иностраних партнера и домаћих приватних компанија. Он је навео да Агроиндустријска зона у Новој Тополи обухвата 144 хектара грађевинског земљишта, а предвиђено је да након завршетка комплетне инфраструктуре уређено грађевинско земљиште буде понуђено инвеститорима, првенствено из области пољопривреде и прехрамбене индустрије.

Тендер за избор извођача радова требало би да буде расписан за мјесец, а у Агроиндустријску зону до сада је уселило шест привредних друштава, док их се десет припрема за градњу производних капацитета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана