Именовани секретар и начелници одјељења у општини Братунац

Srna
Именовани секретар и начелници одјељења у општини Братунац

Братунац - Одборници Скупштине општине Братунац данас су након бурне расправе именовали Ивану Недељковић за секретара локалног парламента, као и начелнике општинских одјељења.

Више од једног часа одборници су бурно расправљали и износили разне оптужбе једни против других, а неки су и најавили подношење пријава за клевету против колега из одборничких клупа.

Претходно су разријешени вршиоци дужности секретара Скупштине општине и начелника одјељења од којих је троје раније суспендовао управни инспектор јер нису испуњавали законске услове за обављање тих дужности.

Након тога поново је дошло до препирке међу одборницима, а начелник општине Недељко Млађеновић и група одборника затражили су да новинари напусте сједницу.

Овом захтјеву се успротивила група одборника, који су исказали спремност да физички заштите новинаре који нису жељели напустити салу.

Када се стање дјелимично смирило и новинари остали у сали, за чланове Општинске изборне комисије изабрана су два члана умјесто оних којима је истекао мандат.

На сједници су разријешени чланови управних одбора у јавним установама и предузећима и именовани вршиоци дужности до завршетка конкурса и избора редовних чланова.

Одборници нису изабрали љекара мртвозорника за подручје ове локалне заједнице, већ су овластили начелника општине да привремено ангажује стручну особу за обављање тог посла док мртвозорник не буде изабран на једној од наредних сједница.

Формирана је комисија за примопредају дужности директора између смијењених и вршилаца дужности који су именовани на прошлој скупштинској сједници.

Одлучено је да буде расписан конкурс за избор директора и попуну управних одбора у јавним установама и предузећима чији је оснивач општине Братунац, а чији су извјештаји о раду на дневном реду данашње сједнице.

Одборници су донијели одлуку да буду расписани избори за савјете мјесних заједница, као и још неколико техничких одлука. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана