Игре са Мањаче загријавају школу

А. Ј.
Игре са Мањаче загријавају школу

Бањалука - Културно-умјетничко друштво (КУД) "Свети Сава" из Бањалуке одржаће вечерас с почетком у 19 часова годишњи концерт у бањалучкој спортској дворани "Обилићево", којим ће прославити осам година успјешног рада.

На концерту ће, поред домаћег ансамбла, наступити и гости из Словеније - Српско културно хуманитарно друштво "Десанка Максимовић".

- Публика ће имати прилику да види игре из разних крајева РС и Србије. Премијерно ћемо извести нову кореографију "Игре са Мањаче", коју смо креирали ове године - истакли су у КУД-у "Свети Сава".

Цијена улазнице је пет марака, а концерт ће бити хуманитарног карактера и сав приход биће уплаћен Основној школи "Свети Сава" за увођење централног гријања у подручној школи у Павловцу.

- Позивамо грађане да дођу и подрже нашу хуманитарну акцију. Заузврат ћемо им припремити богат културно-умјетнички програм - кажу у КУД-у "Свети Сава".

Овај КУД основан је 2007. године и броји 265 чланова. Формирали су четири фолклорне групе, пјевачку групу и оркестар. Одржали су мноштво наступа, цјеловечерњих концерата, гостовања и учествовали на фестивалима у Чешкој, Италији, Бугарској и Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана