Игра и пјесма одушевили публику у Сребреници

Срна
Игра и пјесма одушевили публику у Сребреници

Сребреница - Смотром српског фолклора под називом "Дрино водо жубора ти твога..." у препуној сали Културног центра, на којој су наступили фолклорни ансамбли из Власенице, Мокрог, Братунца, Дрињаче, Љубовије и Сребренице, завршен је данашњи програм "Дана Сребренице 2017".

Смотру је отворио начелник општине Младен Грујичић који је захвалио свим учесницима на одзиву и посјетиоцима који су у великом броју присуствовали овом културном догађају.

Грујичић је честитао и организаторима смотре и рекао да одржавање оваквих садржаја у пуној сали охрабрује и даје подстрек за рад.

Он је нагласио да ће учинити све да Сребреница постане другачија и да се сви у овом мјесту осјећају боље, те да буде више оваквих садржаја у којима ће уживати сви становници без обзира на националну, вјерску, полну и старосну припадност.

Двочасовној смотри српског фолкора претходио је дефиле културно-умјетничких друштава са српским заставама од Цркве Покрова Пресвете Богородице до трга у центру Сребренице, гдје су учесници одиграли заједничко коло поздрављени аплаузима великог броја присутних грађана, а потом је распјевана колона кренула до Културног центра у коме је смотра одржана.

Публика је уживала у богатству кореографија које су изведене и у љепоти и игри раздрагане младости и бурним аплаузима наградила све учеснике програма.

У оквиру данашњег програма одржано је традиционално такмичење у пецању рибе на пловак на локалитету Оштрика на језеру Перућац. У такмичењу и дружењу риболоваца учествовало је петнаестак риболовачких екипа из Републике Српске, Србије и Федерације БиХ.

Сребреничко Удружење "Креа тера" данас је у градском парку приредило изложбу и музички концерт корисника Центра за ментално здравље.

У спортском дијелу данашњег програма одигран је кошаркашки турнир за дјецу уз учешће екипа из Бијељине, Зворника, Милића, Травника, Братунца и Сребренице.

Према програму ове традиционалне привредне и културно-спортске манифестације, сутра је планирано креативно плетење на коме ће учествовати жене из неколико невладиних организација, затим ће бити представљени филмови за дјецу са посебним потребама из Удружења "Лептир", те радионица гестовног језика.

У 18.00 часова Позориште младих из Зворника извешће комедију "Ожалошћена породица", а након тога ће бити приређено вече јапанске и руске културе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана