Игор Жунић изабран за предсједника ГО СНСД-а Дервента

Срна
Игор Жунић изабран за предсједника ГО СНСД-а Дервента

ДЕРВЕНТА - Игор Жунић једногласно је данас изабран за предсједника Градског одбора Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Дервента.

Жунић је рекао да зна да је пред њим пуно посла, али је сигуран да ће бити настављен даљи развој политичке и партијске инфраструктуре.

Он је навео да ће му задатак бити да СНСД врати потпуно у базу, да се крене од мјесних одбора, да се ојача омладински погон и инфраструктура, развије актив жена.

“Идеја је да у политичке процесе уведемо и нови актив - актив пензионера. Намјера ми је да наставим добру сарадњу са нашим коалиционим партнерима”, рекао је Жунић новинарима након избора.

Он је посебно захвалио бившем руководству и предсједнику Градског одбора за све што су учинили за град Дервенту, за Републику Српску.

“Њихов пут је био поплочан успјесима. Имам испред себе тежак задатак, тешке политичке околности, али сам сигуран да ћемо наставити да развијамо Дервенту и Републику Српску и да ћемо и даље бити најјача политичка партија у Српској, али и у Дервенти”, истакао је Жунић и додао да је осјећа велику част и понос што је изабран за предсједника Градског одбора СНСД-а.

На приједлог Жунића, делегати конференције су за почасног предсједника Градског одбора СНСД-а изабрали Милорада Симића, актуелног градоначелника који се на челу СНСД-а Дервента налазио 17 година.

Симић је захвалио за вишегодишње повјерење, наводећи остварене резултате, све по чему је Дервента препознатљива у Републици Српској, БиХ и региону.

Делегати су једногласно подржали све тачке дневног реда. Изборној конференцији присуствовали су предсједници градских одбора Социјалистичке партије, Народног демократског покрета и Уједињене Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана