Хуртић неће бити на уручењу кључева станова, објашњава то моралним разлозима

Срна
Хуртић неће бити на уручењу кључева станова, објашњава то моралним разлозима

САРАЈЕВО- Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић неће присуствовати свечаности уручења кључева станова корисницима Регионалног програма стамбеног збрињавања у општини Вогошћа јер сматра недопустивим да траку пресијеца онај чија политика не одобрава издвајања за овај пројекат.

Раније је најављено да ће свечаном уручењу кључева и пресјецању врпце присуствовати Фон дер Лајенова и предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто.

"Хуртић свечаном уручењу 27 кључева за исто толико породица не жели да присуствује из моралних разлога, те због опструисања овог пројекта путем којег је у БиХ до сад изграђено 2.778 стамбених јединица чијем отварању Криштова никада није присуствовала", саопштено је из Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара.

Из Хуртићевог кабинета је саопштено да он неће присуствовати овом догађају из моралних разлога, иако је у надлежности овог министарства и вођење пројекта.

Подсјећају да Министарство годинама у буџетском захтјеву тражи средства за завршетак пројекта, што је и предвиђено међународним споразумом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана