Хуманост и манифестације окупили Петровчане

М. Л.
Хуманост и манифестације окупили Петровчане

Босански Петровац - На иницијативу Основне школе "Ахмет Хромаџић" из Босанског Петровца, а уз помоћ бројних донатора, Завичајно удружење Петровац из Бањалуке реализовало је пројекат "Столови за стони тенис".

- Столови за стони тенис, са комплетном опремом обезбијеђени су за централну школу у Босанском Петровцу и пет подручних школа у мјесним заједницама Бравско, Смољана, Бјелај, Врточе и Крњеуша - рекао је предсједник УО Удружења Мирко Мишчевић.

Додао је да је вриједност пројекта 2.000 марака, а чланови Удружења су ову донацију ОШ "Ахмет Хромаџић" уручили у суботу.

- Захваљујемо донаторима на помоћи при реализацији овог пројекта и надамо се да ће сличних активности бити и убудуће - додао је Мишчевић.

Чланови Удружења су посјетили и Мјесну заједницу Смољана, у којој је одржана традиционална манифестација "Дани басе и кромпира - традицијом у будућност". У оквиру ове манифестације представљени су традиционални производи петровачког краја баса, сирац и петровачки кромпир. Манифестација је окупила десетак излагача, а посебну пажњу привукла је кромпир од 900 грама, изложен на једном од штандова. Посјетиоци су имали прилику да пробају и пазаре неке од производа, а међу њима први пут се нашао и такозвани "пијани сирац".

                                     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана