Хуманост чека кров за вишечлану породицу из Пријебљега код Српца

Д. Ј.
Хуманост чека кров за вишечлану породицу из Пријебљега код Српца

Србац - Изградња куће за вишечлану породицу Остоје Шарића из Пријебљега код Српца приведена је крају и преостало је још постављање крова.

Ријеч је о оцу троје малољетне дјеце који живи у тешким условима и који послије прошлогодишњих поплава није имао довољно новца да изгради нови дом.

Уз помоћ грађевинске фирме "Хидрокоп" из Бањалуке, која је донирала 6,5 кубика бетона и обезбиједила возила, недавно је изливена завршна плоча, а преостало је још да буде набављена лимарија за кров.

Мјештани Пријебљега покренули су прошле године акцију, а одазвала јој се и општина Србац обезбиједивши плац за градњу нове куће. Фирма "ВивАгро" из Повелича уступила је земљиште које је под концесијом.

- Због поплава је дошло до слијегања куће и пуцања зидова и практично би са троје дјеце морао остати на улици. Одазвало се доста добрих људи да помогну, на чему им искрено захваљујем - рекао је активиста Драган Грбић.

Хуманост је дирнула Остоју Шарића, који је пресрећан што ће својој дјеци обезбиједити нормалне услове за живот.

- Сваки пут кад крену поплаве моја кућа се нађе под водом. Тешко је било живјети у таквим условима са троје дјеце - истакао је Остоја, који вриједно ради на градилишту новог дома.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана