Хуманитарно дружење за обнову храма у Слабињи

М. Л.

КОЗАРСКА ДУБИЦА - С циљем прикупљања новца за обнову храма Светог пророка Илије у мјесту Слабиња надомак Козарске Дубице, хуманитарац из Бањалуке Милан Савановић у недјељу организује хуманитарно дружење на обали Уне.

Савановић је за “Глас Српске” испричао да му је намјера да се прикупи новац и грађевински материјал како би храм који је оштећен у земљотресу у децембру  2020. године коначно био обновљен.

- Сви су добродошли. Дружење организујемо на обали Уне недалеко од храма. Сав новац који се прикупи од продаје хране, пића и мајица намијењен је за обнову храма. Осим тога, биће постављена и кутија за добровољни прилог - рекао је Савановић.

Намјера му је, додао је, да овом акцијом подстакне све пријатеље широм свијета и све људе добре воље како би храм коначно добио ново рухо.

Савановић прича да су стропови и зидови баш оштећени и што год дуже вријеме буде пролазило, штета на храму биће већа.

- Вјерујем да ће обнова храма почети већ на јесен и тећи ће у фазама. Циљ нам је да сакупимо што више новца - казао је Савановић.

Нагласио је да се мјесто на којем организује дружење налази на око 90 километара од Бањалуке и позвао све да се придруже како би још једном заједно испунили хуману мисију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана