Хуманитарни концерт за спас Снежане Пухало

Срна
Хуманитарни концерт за спас Снежане Пухало

Бијељина - Педагошки факултет у Бијељини организује 14. марта хуманитарни концерт за студента Универзитета у Источном Сарајеву Снежану Пухало из Калиновика која чека трансплантацију јетре на клиници у Падови у Италији.

За спас живота двадесетчетворогодишње дјевојке потребно је скупити 85.000 евра, не рачунајући трошкове за преглед, предтрансплантационе налазе, постоперативне терапије, контролу и друге пратеће трошкове.

"Снежана ниси сама", назив је хуманитарног концерта који ће бити одржан у уторак, 14. марта, у 20.00 часова у Центру за културу "Семберија" у Бијељини. Цијена улазнице је три КМ.

Учесници концерта су Верица Пејић, Сергеј и Нера Скелеџија из Новог Сада, СКУД "Просвјета" из Брчког, Ансамбл "Бисерница" и Дјечији хор из Бијељине, Камерни оркестар музичке школе "Стеван Мокрањац", Српско пјевачко друштво "Србадија", студенти Правног факултета, Љубо Шкиљевић из Бијељине и Хор Педагошког факултета у Бијељине.

Педагошки факултет је најавио да ће прикупљени новац бити уплаћен на жиро рачун који је отворен за ову хуманитарну акцију на име Снежане Пухало код НЛБ банке ад Бањалука, у КМ: 562-006-81086626-27 и девизни /IBAN: БА395620068137887951 - SWIFT BIC RAZBBA22.

У апелу који је за спас Снежане Пухало упутила општина Калиновик наводи се да је остала без мајке у седмој години, те да од њене петочлане породице, која живи на селу и у којој је једино брат запослен, није могуће очекивати да може обезбиједити средства ни у минималном износу.

На Војномедицинској академији у Београду дјевојци је у двадесетчетвртој години установљена цироза јетре која упућује на Вилсонову болест у задњем стадијуму, па је једини спас хитна трансплантација јетре коју је могуће урадити у Падови у Италији.

Снежана Пухало налази се у Универзитетској болници Фоча под сталним надзором хепатолога до упућивања у трансплантациони центар.

"Помозимо да се настави младост, побиједи љубав, доброчинство и човјекољубље", наводи се у апелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана