Хуманитарни број за Бобанов спас

М. В.
Хуманитарни број за Бобанов спас

Градишка - Двадесетогодишњем Бобану Стојановићу из Чатрње код Градишке, који је оболио од Дишенове дистрофије мишића, потребна је помоћ како би прикупио новац за сервис апарата за дисање.

Свакодневна терапија и везаност за апарат за дисање захтијевају много новца, а Бобанови родитељи нису у могућности да му то обезбиједе. Због тога је Црвени крст Градишка активирао хуманитарни број 1415 и сви који га позову донираће једну марку за помоћ младићу.

- Да бисмо послали апарат на сервис у Нови Сад, потребно је 3.500 марака. Само за Бобаново лијечење мјесечно нам је потребно око 600 КМ. Ми тај новац немамо, јер живимо од скромних примања и 160 КМ, колико добијамо за туђу његу и помоћ - прича Бобанова мајка Боса.

Она је испричала да Бобан од раног дјетињства болује од неизљечиве болести која га је у десетој години живота везала за инвалидска колица. Откако користи апарат за дисање, највише времена проводи у кревету. Да би изашао напоље, Бобану је потребан мобилни апарат за дисање који кошта 10.000 марака, али је то за њега и породицу пуки сан.

Сви који желе да помогну овом младићу и његовој породици новац могу да уплате и на број жиро-рачуна 567-321-50000715-30 отворен у Збербанци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана