Хуманитарни базар за лијечење Саре Лазић

ГС
Foto: Срна

ДОБОЈ- У Добоју је данас организован хуманитарни базар, а сва прикупљена средства биће уплаћена за лијечење дјевојчице Саре Лазић која болује од прогресивне енцефалопатије са митрофијом и оптичком атрофијом.

Хуманитарни базар у Парку народних хероја организује Савјет ученика Техничке школе Добој и Градска организација Црвеног крста.

На штанду који је постављен до 15.00 часова изложени су слаткиши, кифлице и беџеви које су направили ученици ове школе, а заинтересованима ће бити прављене плетенице.

Предсједник Савјета ученика Техничке школе Валентина Стојановић рекла је новинарима да хуманитарним базаром "Срцем за Сару" желе да допринесу лијечењу обољеле Саре и да је задовољна одзивом ученика који учествују у складу са афинитетима.

Ученица Милица Сарафијановић направила је мафине, а Стефана Јанковић плете плетенице. Обје кажу да су се радо одазвале акцији, а за Сару кажу да је одличан и емпатичан пријатељ.

Професор у Техничкој школи Јадранка Благојевић поздравила је иницијативу ученика да акцију организују у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета, и додала да је поносна што су препознали проблем и помогли када је то потребно.

Секретар Градске организације Црвеног крста Михајло Арсенић позвао је и друга друштвено одговорна предузећа да помогну у лијечењу Саре Лазић, и навео да су многа дјеца излијечена захваљујући оваквим акцијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана