Хуманитарци испунили обећање: Помоћ стигла у Стројице

Ј. К.
Хуманитарци испунили обећање: Помоћ стигла у Стројице

БАЊАЛУКА - Сада већ доказани хуманитарац Милан-Миња Савановић из Бањалуке са групом људи великог срца обишао је 20 најугроженијих породица у селу Стројице код Шипова, те им уручио пакете помоћи.

Савановић за “Глас Српске” прича да је мимо пакета помоћи циљ посјете био показати најугроженијима да нису сами, јер управо већина њих живе сами.

- Ти људи веома тешко живе и претежно су самци, чак њих 13, док осталих седам породица броје по два или три члана - рекао је Савановић.

Објаснио је да у самој једној кући одрастају дјеца, јер је ријеч претежно о старијим особама које нико не обилази, додавши да је најјстарија особа коју су обишли бака од 91 годину.

Људима је увијек, како каже, драго када их посјете.

- Они нас већ знају јер смо и прошле године били, па можемо рећи да су се негдје у позадини свега надали и очекивали да дођемо. Увијек се радују доласку, а жао им је кад одлазимо. Буде жао и њима и нама, али шта да радимо опет ћемо их обићи колико будемо у могућности - поручио је овај хуманитарац велико срца.

- Презадовољни смо како је све прошло. Пакети које смо уручили били су баш богати, имали су најмање 35 различитих ставки. Био је гигантски одзив добрих људи и презадовољан сам колико људи је звало да донесе намирнице за пакете - истакао је Савановић, додајући да ће захваљујући хуманистима помоћ добити чак 50 породица.

Он каже да је јуче помоћ добило и 11 породица из Јошавке, код Челинца.

- У наредних неколико дана планирамо обићи још десетак породица - рекао је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана