Хуманитарци граде дом Јањићима

Милош Васиљевић
Хуманитарци граде дом Јањићима

ЉУБИЊЕ - Породица Јањић из Љубиња остала је без крова над главом у пожару, који је у њиховој кући избио због дотрајалих инсталација, али ће објекат бити обновљен уз подршку општине и хуманих људи.

У суботу увече изгорио је спрат куће, а како је за “Глас Српске” потврдила власница Божидарка Јањић, до пожара је дошло због лоше инсталације продужног кабла или пуњача за телефон и настао је пожар.

Ова породица у трену је остала без свега што је годинама стварала, а пожар је у потпуности уништио кров и горњи спрат, а приземље је оштећено водом.

- Најважније је да је жива глава и да нико није настрадао. Увијек има добрих људи, а захваљујући пријатељици Драгани Круљ имамо привремени смјештај. Надамо се да ћемо уз помоћ добрих људи успјети да обновимо кућу или приземље у којем би поново могли да боравимо - рекла је Јањићева.

Присјетила се како се све десило муњевитом брзином.

- Све се брзо издешавало. У том моменту били смо на тераси и чули смо неко пуцкетање. Мачка је лупала по прозору и син је изашао на спрат с намјером да је склони и видио је дим. Брзо смо извели дјецу, прихватиле су их комшије које су већ биле изашле из куће јер су осјетиле дим - рекла је она.

Како каже, за горњи спрат куће и кров није било спаса, јер се ватра брзо ширила, а вода од гашења је и приземље учинила неусловним. Додала је да јој подршка и помоћ хуманитараца много значе.

- Ватрогасци су брзо интервенисали, дошли су за десет минута, а штета је огромна. На спрату је било све новоурађено, а од толике воде и температуре страдало је и приземље - казала је Јањићева.

Начелник општине Љубиње Стево Драпић рекао је за “Глас Српске” да нису сједили скрштених руку, него су се одмах ангажовали да помогну овој породици у невољи.

- Ватрогасци су брзо реаговали, били су на лицу мјеста за десет минута, спасли су све околне куће, јер је то у граду гдје је између кућа размак пет метара. У обнову идемо заједно, општина и хумани народ - рекао је Драпић.

Како каже Драпић, већ су предузели прве кораке да што прије покрију кућу.

- Морамо замијенити читав кров, а са породицом смо донијели одлуку да излијемо плочу, које до сада није ни било. Уз хумане људе урадићемо кров, а ми као општина већ смо ангажовали мајсторе да ураде плочу - рекао је Драпић.

Он је позвао још једном све суграђане, али и све који у себи имају солидарности да се одазову.

- Апеловали смо да се сви заједнички укључимо, дамо колико је ко у могућности, те да се ова породица врати у свој дом - рекао је Драпић.

На “Фејсбук” страници општине Љубиње наводи се да се новац за помоћ породици Јањић може уплатити на текући рачун Божидарке Јањић број: 5674335000097955 - Атос банка, а девизни рачун је 5674335416493735.

У објави се наводи да су за прикупљање новчаних средстава овлашћени Миленко Илић из Црвеног крста Љубиње, те Славиша Јањић, Миленко Бетегало и Војо Будинчић. Новчани прилози могу се дати и у угоститељском објекту “Дана” Љубиње и трговини “Ћоровић” у овој општини.

Хуманитарни турнир

Како каже Стево Драпић, у међувремену су имали и хуманитарни турнир у малом фудбалу одакле ће дио новца бити преусмјерен и за ову намјену.

- Од улазница смо имали око 6.000 марака, а 500 марака пребачено је одмах на рачун Јањићима како би се ургентно помогло овој породици. Важно је да се сви укључимо да наше комшије добију кров над главом - рекао је Драпић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана