Хуманитарац Озрен Предраговић из Аустрије не заборавља земљаке

Милош Васиљевић
Хуманитарац Озрен Предраговић из Аустрије не заборавља земљаке

ГРАДИШКА - Како би помогао социјално угроженим породицама у нашој земљи, али и појединцима којима је помоћ неопходна Озрен Предраговић из Аустрије покренуо је хуманитарну мисију, вјерујући да се добро добрим враћа.

Родне Лакташе замијенио је за Браунау, градић на самој граници са Њемачком, гдје од лани путем свог веб шопа “димљено.цом” продаје сувомеснате производе по рецептури из завичаја.

Развио је бизнис, али није заборавио земљаке, а све више људи којима је потребна помоћ понукало га је да на личном примјеру подстакне и друге на солидарност.

Предраговић истиче за “Глас Српске” како је циљ да свака наруџба у иностранству донесе и помоћ социјално угроженима у нашој земљи, али и јавним кухињама.

- Моја идеја је да у будућности идемо са тим да једна наруџба буде један топли оброк. У контакту са купцима када сам разговарао на ту тему сви су подржали идеју - прича Предраговић.

А помоћ је већ стигла на праву адресу и то у Градишку.

- Обратио сам се градишком Црвеном крсту па смо купили намирнице социјално угроженим породицама. Након Градишке, биће помоћ за Сански Мост, онда за Гацко и тако редом, гдје буде потребе дјеловаћемо - рекао је Предраговић.

Према његовим ријечима, у нашим људима и даље живи алтруизам и хуманост само је потребно све то анимирати и новац усмјерити на праве адресе.

- Добро би било да се људи који имају бизнисе у иностранству укључе у овакве акције, да покажемо солидарност. Наше мало у овом случају некоме ће значити пуно, а спреман сам помоћи што више, само да она дође у праве руке - наглашава Предраговић, који је и раније учествовао у бројним хуманитарним акцијама, а помаже и културно-умјетничким друштвима у Аустрији и Њемачкој која окупљају нашу дијаспору.

Координатор за хуманитарне активности у Црвеном крсту Градишка Мирјана Потајац казала је за “Глас Српске” да су донацију Предраговића уручили вишечланим породицама.

- То је један лијеп гест. Једна породица има шесторо дјеце и сви иду у школу, а мајка не ради - рекла је Потајчева, додајући да су уручени прехрамбено-хигијенски пакети, пелене за одрасле, али и новогодишњи пакетићи.

Из градишког Црвеног крста захваљују хуманитарцу из Аустрије на овом гесту.

- Имамо 250 социјално угрожених породица и свака помоћ је добродошла, а искрено се надамо да ће се што више људи који имају своје фирме укључити у сличне акције - рекла је Потајчева.

Ражњеви

Озрен Предраговић бави се и продајом ражњева и то широм Европе и свијета.

- Купци су већином странци из Француске, Белгије, Њемачке, али и Канаде - рекао је Предраговић.      

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана