Хуманисти почели градњу куће породицама Драгичевић и Радић из Дворина код Српца

Дејан Јовичић
Хуманисти почели градњу куће породицама Драгичевић и Радић из Дворина код Српца

Србац - Хумани људи, комшије и пријатељи породица Радић и Драгичевић, које живе у оронулој кући у србачком селу Дворине, почели су градњу нове куће, али сами не могу да заврше племениту мисију.

Неопходна им је помоћ хуманих људи како би саградили нови дом, а посебно би им добродошла донација грађевинског материјала како би наставили радове.

Брачни пар Радић у скученом простору без основних средстава живи годинама. Осамдесетчетворогодишњи Лазар је због тешке болести прикован за постељу, а бригу о њему води 79-годишња супруга Милева која је и сама обољела. Како би им олакшали живот у њихову кућу се прије неколико година уселио Милевин сестрић Миодраг Драгичевић са супругом Далиборком и синчићем Миланом. Услови за становање су, међутим, очајни.

Оронулој кућа одавно је истекао вијек, а градњи нове највише се радује мали Милан. Лопата му је постала омиљена "играчка", а с нестрпљењем чека наставак радова како би добио своју собу. Радићи и Драгичевићи, међутим, немају никаква примања, а преживљавају надничењем на њивама. Нису ријетке ситуације да немају новца чак ни за храну и лијекове.

Тешка судбина Радића и Драгичевића није оставила равнодушним хумане људе који су им притекли у помоћ.

- Нисам могла гледати како се муче па сам у разговору са сестром Горјаном, која ради у Њемачкој, одлучила да покренем хуманитарну акцију за изградњу куће од педесетак квадрата. Добили смо подршку хуманитарне организације "Човјек" из Бањалуке и очекујем да ће нам се прикључити и други хумани људи. Највише новца је даровала Славица Матијашевић из Белгије која је издвојила 500 евра - каже угоститељски радник из Српца Весна Врејић.

Солидарност је већ показало неколико србачких предузећа међу којима су "Циклон" и "Вук комерц" дониравши пијесак и шљунак, док су се комшије окупиле како би излили темељ.

Да би акција била настављена потребно је набавити цемент, креч, блокове за зидање, жељезо, грађу и цријеп. Из Центра "Човјек" су апеловали на фирме и појединци који могу помоћи у изградњи куће да им се јаве путем "Фејсбука".

Жиро рачун

Хуманисти који желе да помогну Драгичевићима и Радићима могу да уплате новац на жиро рачун који је отворен код Хипо Алпе Адриа банке: 552115-35228459-57 на име Миодраг Драгичевић. Отворен је и девизни рачун: Хипо Алпе Адриа банка, SWIFTCODE: HААBBА2B, Миодраг Драгичевић, BA395520151622732310.

Потребно за наставак акције

- цемент

- креч

- блокови за зидање

- жељезо

- грађа

- цријеп

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана