Хуманисти и дијаспора помогли старцу Лазару Радићу из Српца

Дејан Јовичић
Хуманисти и дијаспора помогли старцу Лазару Радићу из Српца

Србац - Лазар Радић из Дворина код Српца прије неколико дана је прогледао на десно око и коначно може видјети нову кућу коју су му недавно изградили хуманисти из србачке општине и дијаспоре.

Док је трајала изградња куће, осамдесетчетворогодишњи Лазар је изгубио вид на оба ока и било му је јако тешко што није могао видјети како теку радови.

- Половином новембра оперисао сам десно око у Бањалуци и сада коначно могу видјети свој нови дом. Жао ми је што операција није могућа на лијевом оку, али и овако сам срећан што могу барем дјелимично да видим - каже Лазар који захваљује хуманим људима што су му донирали новац да оде на операцију.

Лазар је ових дана почео да пије јаке лијекове како би могао отићи на ЦТ снимак главе и уједно смирио Паркинсонову болест од које болује. Међутим, изненада је пао у кревет и не може ходати, што је једним дијелом покварило његову велику радост због нове куће. Ипак, не губи наду да ће се убрзо опоравити и да ће им добри људи помоћи, као што су чинили и до сада.

Он заједно са супругом Милевом, сестрићем Миодрагом Драгичевићем, снахом Далиборком и њиховим петогодишњим сином Миланом још живи у трошном домаћинству, јер немају довољно новца да опреме кућу. Нико од њих није запослен, а Миодраг успије да заради дневницу радећи физичке послове у комшилуку.

- Тако сам зарадио да купим дрва и платим рачуне, али немамо пара да уведемо воду и струју и да набавимо нешто апарата за домаћинство и намјештаја како бисмо се преселили до зиме. Стара кућа је трошна и рушевна и прокишњава на све стране - каже Драгичевић и додаје да је у Црвеном крсту Србац добио обећање да ће им поклонити шпорет.

Упућује захвалност сестрама Весни Врејић и Горјани Митрић што су покренуле хуманитарну акцију и прикупиле највећи дио новца како би ова породица добила нови дом. Радост због градње куће не крије ни најмлађи члан домаћинства који каже да једва чека да се пресели и да другарима покаже своју собу.

Жиро рачун

Акција и даље траје, а новчана помоћ за опремање куће се може уплатити на жиро рачун код Хипо Алпе Адрија банке на број: 552115-35228459-57 на име Миодрага Драгичевића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана