Хуман гест полазника србачког вртића “Наша радост”: Малишани уручили помоћ вршњацима

Д. Ј.
Хуман гест полазника србачког вртића “Наша радост”: Малишани уручили помоћ вршњацима

СРБАЦ - Малишани србачког вртића “Наша радост” уручили су ових дана гардеробу, играчке и друге кућне потрепштине за вршњаке из вишечланих породица и другу дјецу која не иду у вртић.

Осим пакета помоћи, уручен је и фрижидер за самохрану мајку двоје дјеце предшколског узраста који је обезбијеђен уз финансијску помоћ општине Србац.

- Средства за пакете су прикупљена током обиљежавања Дјечије недјеље и захваљујем родитељима малишана који су се укључили у ову акцију, а посебно локалној управи која нас подржава у свему. Пакете смо уручили на основу списка који смо добили од Центра за социјални рад - рекла је директорица вртића Богдана Михољчић.

Додаје да су њихови васпитаници обишли и Радну јединицу Пошта Српске у Српцу и учили како се пишу писма, а затим су поштари донијели писма и слаткише дјеци из млађих група вртића која нису посјетила пошту.

У оквиру обиљежавања Недјеље књиге, малишани су посјетили и Народну библиотеку у Српцу како би се упознали са читалачким навикама.

- У вртићу је организована акција “Једно дијете-једна сликовница” при чему је направљена мања библиотека у вртићу. Дјеца су израђивала и властите сликовнице које су поклонили библиотеци - рекла је Михољчићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана