Хуман гест двије фризерке из Српца: Бесплатно шишају дјецу са посебним потребама

Д. Ј.
Хуман гест двије фризерке из Српца: Бесплатно шишају дјецу са посебним потребама

Србац - Фризерке Јованка Малбашић и Александра Гужвић из србачког фризерског салона "Рексона" бесплатно су ошишале десетак дјеце са посебним потребама из Српца, а одлучиле су и да им без икакве накнаде уређују фризуре сваког мјесеца.

Неко је желио класичне фризуре, неко плетенице, али свачијим жељама су изашле у сусрет, а малишани нису крили одушевљење.

- Већ неко вријеме сам у контакту са њиховим удружењем, јер сам на неки начин хтјела да помогнем овој дјеци, па макар одвајала бакшиш у страну. Заједнички смо дошли на ову идеју, а тек кад смо завршили посао увјерили смо се да мали дио времена који смо одвојили њима значи много - рекла је власница "Рексоне" Јованка Малбашић.

Предсједница Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама "Извор" Мира Татић рекла је да су фризерке овим гестом дјеци уљепшале дан.

- Добар си човјек тек када учиниш добро дјело за некога ко ти се неће морати одужити. Оне су на овај начин показале своју величину - рекла је Татићева.

Јованка Малбашић већ 19 година се бави овим послом, али никада није престала да се усавршава. Стално прати нове трендове, учествује у стручним семинарима и едукацијама, а недавно је једно било и у Барселони.

- Волим овај посао и увијек ћу на овај начин изаћи у сусрет онима којима је помоћ потребна. Наше почасне муштерије из Удружења "Извор" су нам увијек добродошле - рекла је Јованка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана