Хранчи код Братунца: Избрисана села, убице на слободи

К. Ћ.
Хранчи код Братунца: Избрисана села, убице на слободи

Братунац - Парастос за 20 српских цивила из братуначког села Хранче, које су убиле муслиманске снаге из Сребренице, служен је код Спомен-крста на Градском гробљу у Братунцу.

Родбина жртава указала је да за овај злочин још нико није одговарао.

- Прошле су 23 године, а правде нема за Србе који су убијени на својим кућним праговима. Моју мајку Љубицу Мирковић су убили метком, а потом изболи бајонетом - рекла је Гордана Стевановић, истакавши да су масакр над Србима у Хранчи починиле њихове комшије из Глогове и околних села.

Анђелко Цвјетиновић подсјећа да је у Хранчи до рата живјело око 300 Срба. Све куће су опљачкане и запаљене, а засеоци Лемешац, Дрмна, Љута Страна и Церовац избрисани су са географске карте.

- Познато је да су наше најмилије поубијале наше комшије, а још ниједан није позван на одговорност због почињеног злочина, па чак ни Насер Орић, који је командовао муслиманским јединицама у Сребреници - рекао је Цвјетиновић.

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Радојка Филиповић рекла је да се још трага за несталим Драгомиром Митровићем.

- Породице жртава су огорчене због нерада Тужилаштва и Суда БиХ. Огорчени смо јер се у тим наводним институцијама правде процесуирају само ратни злочини који су почињени над Бошњацима - истакла је Филиповићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана