Ходочасници који пјешке иду из Великог Блашког на Острог стигли до Влашића: Подршка људи даје нам снагу ФОТО, VIDEO

Милош Васиљевић
Петорица пријатеља у суботу кренули на ходочашће дуго 420 километара
Foto: Уступљена фотографија | Петорица пријатеља у суботу кренули на ходочашће дуго 420 километара

ТРАВНИК – Петорица пријатеља, који су су суботу кренули на на ходочашће дуго 420 километара - од цркве Свете Тројице у Великом Блашком код Лакташа до манастира Острог, у жељи да помогну суграђанину Александру Милинковићу, тренутно се налазе на Влашићу.

-Осјећај је феноменалан. Сваки корак има своју симболику - рекао је за "Глас Српске" Владимир Јованић један од петорице пријатеља који пјешаче за "Ацине кораке".

Додао је да су тренутно на Влашићу и иду према Травнику.

-Све је у реду, мало има умора и жуљева али све можемо уз Божију помоћ. Када само кренули у суботу ујутру било је много емотивно, ту је био и сам Александар Милинковић. Добијамо стално вјетар у леђа, наш мотив даје нам снагу и вољу -  рекао је Јованић.

Овим храбрим момцима у прва три дана савезник је било и  вријеме. Уз то, импресионирани су колико их људи поштују, јер их свако мало неко заустави.

- Првог дана смо прешли 39 километара, јуче 36, данас ћемо препјешачити  42 километра, а сутра  52 километра. Људи нас даривају, честитају нам и драго им је што смо се упустили у један овакав подухват. Гдје год станемо - у ресторан, кафић не дају нам да платимо ништа, подржавају нашу причу. Били смо спремни и на кишу данас, али је падала само око нас, има Бога очигледно. Свуда около, па и у Травнику пада киша  - додао је Јованић.

Планирана рута је Велико Блашко – Слатина – Челинац - Котор Варош – Кнежево - Влашић – Турбе – Кисељак – Сарајево – Миљевина - Шћепан Поље - Никшић - манастир Острог, а планирају да у манастру Острог буду на празник светог Василија Острошког, 12. маја. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана