Ходочасници из Пала стигли на Свету гору: Душа пуна вјере водиља до Хиландара

М. Л.
Ходочасници из Пала стигли на Свету гору: Душа пуна вјере водиља до Хиландара

Бањалука - Након 42 дана пјешачења и пређених 1.000 километара двојица ходочасника из Пала стигли су у манастир Хиландар, док би њихове колеге требало да стигну у четвртак.

 

Потврдио је то јуче за “Глас Српске” ходочасник Игор Вукашиновић, који је са колегом Новицом Пејићем први из групе крочио на свето тло.

- Имали смо величанствен дочек. Осјећај који вас обузме када крочите на Свету гору не може се ријечима описати. Мир у срцу и душа пуна вјере водила ме на путу до светиње - испричао је Вукашиновић, који је од посљедица рањавања у Одбрамбено-отаџбинском рату изгубио вид.

Додао је да су он и Пејић стигли раније иако је план био да сви заједно уђу на Свету гору 11. јула, те да због обавеза чим се поклоне светињи крећу кући. У част сабораца који су за Српску дали највредније, своје животе, шест ходочасника је из Источног Сарајева кренуло 26. маја ка Хиландару, а придружили су им се и остали који су пут светиње кренули бициклима, махом ратни-војни инвалиди из протеклог рата, те дјеца палих бораца, који су и протеклих година ходочастили православним светињама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана