Хероина Нађа Турудија из Лакташа након операције прошетала са осмијехом

М. Л.
Хероина Нађа Турудија из Лакташа након операције прошетала са осмијехом

Београд - Велики борац храброг срца, четворогодишња Нађа Турудија из Лакташа, успјешно се изборила са још једном у низу тешких операција у бици љекара и родитеља за њено срећније дјетињство.

Операција је обављена на Универзитетској дјечијој клиници у Београду. Храбра дјевојчица, наоружана осмијехом, од рођења се бори са ријетком генетском аномалијом урогениталног тракта, а јединој јој је у Европи дијагностикована комбинација тог поремећаја и упалне болести цријева улцерозни колитис.

- Скупи лијекови, биолошка терапија и све што смо покушали, нажалост, нису дали ефекта. Наша дјевојчица је морала на операцију, а кеса на њеном стомачићу остаје доживотно - испричала је мајка Душица Турудија, која је све Нађине болове и уздахе, преживљавала заједно с њом у клиници у Тиршовој.

Мајка истиче да је њена хероина још једном показала колико снаге и храбрости има када је након само 24 сата од операције која је трајала готово седам часова устала без помоћи и прошетала болничком собом, пресрећна јер су мукотрпни болови напокон престали.

- Кеса на стомаку и стома су спасиле Нађу и остају доживотно, али нећемо дозволити да нас то порази и буде наше обиљежје - казала је Турудија.

У тренутку разговора мајка и дјевојчица су се спремале на пут кући гдје су их с нестрпљењем чекали отац Младен и брат Огњен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана