Хармоникаш Алекса Мирковића из Источног Сарајева диркама ниже успјехе

Д. С.
Хармоникаш Алекса Мирковића из Источног Сарајева диркама ниже успјехе

Источно Сарајево - Млади хармоникаш Алекса Мирковић из Источног Сарајево на недавно завршеним такмичењима у Летонији и Србији остварио је запажен успјех.

Овој деветнаестогодишњи виртуоз, који свира у класи професорице Данијеле Ракић, студент је прве године Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

У оквиру Интернационалног такмичења хармоникаша "Наујене" Мирковић је одржао солистички концерт пред препуном салом Регионалног културног центра у Летонији, а затим је у такмичарском дијелу програма освојио гранд при.

- Веома сам почаствован што ми је организатор указао повјерење позивом да одржим солистички концерт. Гранд при ми дође као плод вишегодишњег вежбања и труда, а уједно и мотивација за даљи рад - рекао је Мирковић.

Поред његовог концерта, одржан је и концерт дуа реномираних италијанских умјетника.

- На Интернационалном фестивалу хармонике у Београду, само дан по повратку са пута, освојио сам прву награду међу студентима свих година студија - нагласио је Мирковић.

Додао је да је, осим тога, у сарадњи са Удружењем љубитеља хармонике "МЕХ" објавио прву књигу са својим композицијама за соло хармонику.

Алекса је до сада добитник 74 награде на такмичењима у Русији, Португалији, Аустрији, Швајцарској, Чешкој и многим другим земљама, а сан му је, каже, да постане свјетски признат умјетник, али жели и да се бави педагошким радом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана