Хан Пјесак: Отворена изложба фотографија Драгана Боснића из Београда

Срна

ХАН ПИЈЕСАК - Изложба 92 фотографије аутора Драгана Боснића из Београда, под називом “Гдје сам ја, а гдје ми је село”, отворена је вечерас на Хан Пијеску у оквиру Видовданских свечаности.

Аутора је у љето 2015. године љубав према фотографији и путовањима довела у Хан Пијесак, те је заједно са домаћинима Бобаном Станивуком и Сашом Ивановићем обишао села ове општине и направио више фотографија, а акценат је био на архитектуру овога краја.

Настале фотографије представљене су у Београду 2019. године.

Начелник Хан Пијеска Слободан Ђурић рекао је на отварању изложбе у галерији Дома културе да човјек посредством фотографија има прилику да види како изгледају локална села, њихову скривену љепоту, заборављене предјеле и куће овдашњих домаћина, грађене у типичном планинском стилу.

Према његовим ријечима, идеја о настанку фотографија потекла је од њега и Драга Добриловића још 2015. године, те је фотографијама обухваћен шири круг кућа и предјела - да се утиче на људе који су отишли из ових крајева да се врате и помогну у њиховом развијању.

Боснић је фотограф, карикатуриста, новинар и дизајнер, а учествовао је на многобројним домаћим и међународним изложбама и добитник је више награда.

Организатори овогодишњих Видовданских свечаности су локални Фото-клуб “Виктор”, Народна библиотека “Бранко Чучак” и Културно-умјетничко друштво “Свети Пантелејмон”.

Видовданске свечаности на Хан Пијеску почеле су јуче и трају до понедјељка, 28. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана