Хан Пијесак: Сребрни дукати из чеснице за три дјевојчице

Срна
Хан Пијесак: Сребрни дукати из чеснице за три дјевојчице

ХАН ПИЈЕСАК - Ломљењем божићне чеснице испед цркве Светог великомученика Пантелејмона на Хан Пијеску по један сребрни дукат добиле су три дјевојчице - Валентина Руљић, Марија Мањак и Ана Пејановић, рекао је Срни начелник општине Хан Пијесак Слободан Ђурић.

Он је изразио одушевљење због присуства више од 200 дјеце Светој литургији и чину ломљења божићне чеснице у цркви Светог великомученика Пантелејмона. омљење чеснице у цркви на Хан Пијеску организовано је данас након божићне литургије.

“До сада на Хан Пијеску није било организовања ломљења чеснице, али ћемо настојати да то постане традиција како би нашу дјецу привукли цркви, вјери и присуству служби у православним храмовима, те правим појмовима и значењу прославе Божића”, истакао је Ђурић.

Према његовим ријечима, добитници дуката-сребрњака могу, уколико желе, да замијене сребрњак у општини за 300 КМ.

Ђурић је нагласио да ће сутра Дан Републике Српске на Хан Пијеску бити обиљежен организовањем свечаног окупљања у порти цркве грађана, представника локалне управе, привредног и друштвеног живота ове локалне заједнице.

Све манифестације посвећене Божићу и Дану Републике Српске организују општина Хан Пијесак и црквена општина Хан Пијесак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана