Хан Пијесак: Служен помен страдалим борцима и положени вијенци

Срна
Foto: Срна

ХАН ПИЈЕСАК - На Хан Пијеску данас је, поводом крсне славе општине и истоимене цркве-Светог великомученика Пантелејмона, служен помен борцима из ове општине који су страдали у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Парастос страдалима служен је у Спомен-соби са фотографијама више десетина бораца из ове општине који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Делегације општине, општинске Борачке организације и братске општине Аранђеловац положиле су вијенце и на спомен-обиљежје.

Начелник ове општине Слободан Ђурић се у изјави новинарима осврнуо на то шта је урађено у овој локалној заједници у протеклом периоду, наводећи да је, између осталог, доведена вода у село Џимрије и да се ради на довођењу воде у село Берковићи, што ће бити реализовано до краја године.

Он је напоменуо да је у току израда документације за један туристички пројекат за насеље у Краљевом пољу, гдје ће бити додијељено 1.000 плацева лицима која су заинтересована за изградњу.

Ђурић је истакао да је у току процес регистрације ваздушне бање на Хан Пијеску, што би требало да буде реализовано до краја године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана