Хан Пијесак: Медицинари од понедјељка у штрајку

А. Ј.
Хан Пијесак: Медицинари од понедјељка у штрајку

Хан Пијесак - Радници Дома здравља у Хан Пијеску у понедјељак ће ступити у штрајк, а здравствене услуге пружаће само хитним случајевима, дјеци и трудницама.

Директор здравствене установе Милан Боровина рекао је да 23 радника иду у штрајк упозорења јер је рачун установе блокиран већ 15 дана, а посљедњу плату су примили за септембар прошле године.

- Једва набављамо основни материјал, крпимо крај с крајем и тренутно смо у врло незавидној позицији - рекао је Боровина.

Он је истакао да је понедјељак дан Д за овај Дом здравља.

- Тога дана ће бити одржана локална Скупштина, а на дневном реду ће бити ситуација наше здравствене установе. Ако нам општина уплати око 130.000 КМ, које очекује од Шумског газдинства "Височник", ситуација ће се поправити и престаћемо са штрајком - појашњава Боровина.

Предсједник Синдиката Дома здравља Милена Мандић каже да им Фонд здравственог осигурања (ФЗО) РС редовно уплаћује договорене транше, али да су недовољне. У ФЗО су рекли да су им у овој години дозначили 137.000 КМ. У Пореској управи РС кажу да Дом здравља има 13.800 КМ неисплаћених обавеза, те да ће им рачун бити одблокиран уплатом новца. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана